flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення з питань наповнення інформацією веб-сторінки Деснянського районного суду м. Чернігова за ІІ півріччя 2022 року

15 лютого 2023, 10:20

 

Протягом періоду з липня по грудень 2022 року мною, головним спеціалістом Деснянського районного суду м. Чернігова Тарасенком Є.Ю. вживались дієві заходи щодо дотримання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» у частині систематичного та оперативного оприлюднення інформації, забезпечення прозорості та відкритості діяльності Деснянського районного суду м. Чернігова.

Уся інформація, що стосується діяльності Деснянського районного суду м. Чернігова розміщена на офіційному веб-сайті https://ds.cn.court.gov.ua/sud2506/

Веб-сторінка Деснянського районного суду м. Чернігова структурована, складається зі спеціальних категорій (розділів), які сфокусовані на пріоритетності потреб громадян та розроблені таким чином, щоб вони були зрозумілими і доступними для всіх користувачів, включаючи тих учасників судових справ, які самостійно представляють свої інтереси в суді.

Постійно оновлювались такі рубрики, як: Новини; Вакансії; Оголошення про виклик до суду; Структура суду; Списки справ, призначених до розгляду; Нормативні акти; Судовий збір; Платіжні реквізити; Показники діяльності суду; Засади використання автоматизованої системи документообігу суду тощо.

Крім того, доступ до інформації про керівництво суду та суддів  тимчасово призупинено Державним підприємством «ІСС» для запобігання загрози життю та здоров’ю суддів та учасників судового процесу у період воєнного стан, оскільки суди здійснюють правосуддя в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю учасників справи.

Більшість із зазначених спеціальних рубрик в повному обсязі наповнені інформаційними матеріалами, які на момент проведення даного узагальнення не втратили своєї актуальності та відповідають дійсності.

Упродовж зазначеного періоду також здійснено оприлюднення базових показників роботи суду згідно рішення Ради суддів загальних судів від 02 квітня 2015 року № 28 та звітність про стан здійснення правосуддя.

Також постійно передається інформація для оновлення Єдиного державного реєстру судових рішень.

Усього на веб-сайті суду в другому півріччі 2022 року внесено 208 оновлень інформації.

Таким чином, в  Деснянському районному суді м. Чернігова належним чином організована робота по забезпеченню розміщення інформації на веб-сторінці, її постійного оновлення та контролю за даним напрямком роботи.

Зокрема, призначені відповідальні особи, скоординована їх взаємодія, спланована та організована аналітична робота.

Інформаційні матеріали є доступними та зрозумілими для широкого загалу користувачів, включаючи тих учасників судових справ, які самостійно представляють свої інтереси в суді. Повнота та характер розміщеної та оновленої інформації сприяє забезпеченню відкритості суду та поінформованість суспільства про його діяльність.