flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду взяв участь в обговоренні проблемних питань у сфері захисту та підтримки постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни в Чернігівській області

26 березня 2024, 15:39

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Голова суду взяв участь в обговоренні проблемних питань у сфері захисту та підтримки постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни в Чернігівській області

Голова Деснянського районного суду м. Чернігова Супрун О.П. на запрошення Чернігівського громадського комітету прав людини взяв участь у круглому столі «Дотримання прав постраждалих осіб від насильства, зокрема дітей, та створення ефективного механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії насильству», який відбувся 22 березня 2024 року у м. Чернігові.

Участь у круглому столі взяли також представники правоохоронних органів, прокуратури, судів, Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОВА, Управління патрульної поліції в Чернігівській області та Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги.

Під час заходу обговорили питання щодо необхідності забезпечення вчасного інформування представниками поліції відповідальних осіб територіальних громад, та навпаки щодо всіх фактів насильства по кожній громаді та реагування на них; обговорили статистику Деснянського районного суду м. Чернігова щодо повернення складених протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності на доопрацювання та проблему відсутності взаємного інформування у справах про вчинення сексуального насильства, зокрема, пов'язаного з конфліктом, особливо вчиненого по відношенню до дітей.

У підсумку учасники круглого столу засвідчили спільну готовність об’єднати зусилля для ефективного захисту осіб, які потерпають від насильства, та узгодили алгоритм їхньої взаємодії.