flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив виправдувальний вирок відносно обвинуваченого через недопустимість доказів

19 грудня 2019, 15:45

 

Суд ухвалив виправдувальний вирок відносно обвинуваченого через недопустимість доказів

  19.12.2019 Деснянський районний суд м. Чернігова визнав громадянина Н. невинуватим в незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та незаконному збуті психотропної речовини, вчиненими за попередньою змовою групою осіб, та виправдав його.

  Такого висновку суд дійшов, оскільки обвинувачення, пред’явлене Н., обґрунтоване недопустимими доказами, а докази, які суд визнав допустимими, не доводять винуватості особи. Так, докази, здобуті внаслідок проведення оперативної закупки, суд визнав недопустимими за принципом «плодів отруєного дерева» (якщо джерело доказів є неналежним, то всі докази, отримані з його  допомогою,  будуть такими ж).

  Крім того, в ході судового розгляду прокурор не надав суду жодного іншого доказу, крім показань свідка Р., якому начебто збувалася психотропна речовина, що діяльність громадянина Н. щодо придбання та збуту її дійсно мала систематичний чи хоча б повторюваний характер. Оцінюючи надані прокурором докази, суд дійшов висновку, що в даному випадку мала місце провокація злочину з боку агента правоохоронних органів громадянина Р. Правоохоронні органи за допомогою свого агента не розслідували кримінальне правопорушення, а чинили на обвинуваченого вплив з метою вчинення такого кримінального правопорушення.