flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колегія суддів ухвалила обвинувальний вирок щодо обвинувачених Белана С.Ю. та братів Ткачів

08 лютого 2017, 11:33

 

ПРЕС-СЛУЖБА
 
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА
 
Колегія суддів ухвалила обвинувальний вирок щодо обвинувачених Белана С.Ю. та братів Ткачів
 
       06 лютого 2017 року вироком Деснянського районного суду м. Чернігова  Ткача А.А. засуджено за незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, а також за замах на умисне вбивство працівника правоохоронного органу Зотова О.С., у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, за сукупністю злочинів -  за ч.3 ст.15, ч.3 ст. 185, ст. 348 КК України - до 11-ти років позбавлення волі.
       Ткача С.А. засуджено за незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, за відкрите викрадення табельної вогнепальної зброї та бойових припасів працівника правоохоронного органу Зотова О.С., а також за замах на умисне вбивство працівників правоохоронного органу Зотова О.С. та Айдамірова А.Е., у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків. за сукупністю злочинів -  за за ч.3 ст. 15, ч.3 ст. 185, ч.1 ст. 262, ст. 348 КК України- до 12-ти років позбавлення волі.
    Враховуючи те, що обвинувачений Ткач С.А. скоїв злочини у період невідбутого покарання за попереднім вироком суду, колегія суддів при призначенні остаточної міри покарання керувалась вимогами ч.1 ст.71 КК України та частково приєднала невідбуту частину покарання у виді 1-го року 4-х місяців позбавлення волі призначивши остаточну міру покарання Ткачу С.А. у виді 13-ти років 4-х місяців позбавлення волі.
       Белана С.Ю. визнано винуватим у незакінченому замаху на таємне викрадення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло, та призначено покарання у виді 3-х років позбавлення волі.
      До набрання вироком законної сили обвинуваченим Ткачу С.А. та Ткачу А.А. залишено запобіжний захід – тримання під вартою. 
       Позов прокурора в інтересах держави про відшкодування витрат на стаціонарне  лікування потерпілого від злочину та позов Департаменту патрульної поліції Національної поліції України про відшкодування майнової шкоди, завданої злочином  – задоволені повністю. Також частково задоволені позови потерпілих про відшкодування моральної шкоди.