flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новели цивільного судочинства та особливості розгляду справи у порядку спрощеного провадження у цивільному процесі

02 травня 2018, 14:44

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Новели цивільного судочинства та особливості розгляду справи у порядку спрощеного провадження у цивільному процесі

В рамках тематичного короткотермінового семінару, що проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, із лекцією про особливості розгляду справи у порядку спрощеного провадження у цивільному процесі та новели цивільного судочинства виступив суддя-спікер Деснянського районного суду м. Чернігова Коверзнев В.О.

         Як зазначено на сайті Центру, навчання призначене для начальників юридичних відділів апаратів виконкомів рад об’єднаних територіальних громад, апаратів райдержадміністрацій або спеціалістів, на яких покладено обов’язки юридичного супроводу діяльності органу державної влади чи місцевого самоврядування.

         Лекція розпочалася із повідомлення про те, що з набранням чинності Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» з 15 грудня 2017 року запроваджені нові принципи розгляду справ у судах. Слухачі дізналися про принципи функціонування Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи, яка запроваджується вже в січні 2019 року, поняття правничої допомоги, інститут експерта з питань права, особливості розгляду відводів та нові строки оскарження судових рішень.

Більш детально у порівнянні з нормами, які діяли до 15 грудня 2017 року, суддя-спікер розповів про особливості наказного та позовного провадження. Цікава дискусія розгорнулася навколо питань про права позивача в процесі та нових правил подання доказів.

         Які справи розглядаються тільки у загальному порядку? Як визначити, чи є справа малозначною? Які особливості судового розгляду справ у порядку спрощеного провадження? На всі ці питання слухачі отримали змістовну відповідь.

         Свою лекцію Коверзнев В.О. наповнив порівняннями із судочинством європейських країн, а також прикладами із судової практики.

 

 

Прес-секретар суду