flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головуючому судді у справі щодо Атрошенка В.А. заявлено відвід

15 травня 2018, 16:49

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Головуючому судді у справі щодо Атрошенка В.А. заявлено відвід

В судовому засіданні по справі про притягнення Атрошенка Владислава Анатолійовича до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-2, ч. 2 ст. 172-2 КУпАП адвокат Федоров Д.В. заявив відвід судді Григор’єву Р.Г., посилаючись на наявність сумніву у його безсторонності, з огляду на те, що родина останнього перебуває у родинних відносинах зі свідком Гашпаром О.Р., чия заява слугувала приводом для складання протоколів про адміністративні правопорушення стосовно Атрошенка В.А. Крім того, батько головуючого у справі виступав захисником у кримінальній справі по обвинуваченню Гашпара О.Р.

Як зазначено в постанові суду від 15.05.2018, в судовому засіданні встановлено, що приводом для складання протоколів про адміністративне правопорушення стосовно Атрошенка В.А. була заява Гашпара О.Р. на адресу НАЗК. Вказаний свідок тісно пов'язаний з близькими родичами головуючого у цій справі, оскільки батько головуючого в якості захисника представляв інтереси Гашпара О.Р. під час розгляду кримінальної справи по обвинуваченню останнього у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 86 КК України ( в редакції 1960 року), а інші близькі родичі головуючого у справі підтримують дружні стосунки з родиною Гашпар. Ці обставини стали відомі суду лише під час даного судового засідання.

За результатами повторного автоматизованого розподілу головуючим суддею у справі про притягнення Атрошенка Владислава Анатолійовича до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-2, ч. 2 ст. 172-2 КУпАП визначено суддю Кулініча Ю.П.