flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі щодо вбивства подружньої пари розпочинається нове судове провадження

12 липня 2018, 14:04

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

У справі щодо вбивства подружньої пари розпочинається нове судове провадження

11 липня 2018 року до Деснянського районного суду м. Чернігова надійшло кримінальне провадження щодо Попівки Ніни Миколаївни, обвинуваченої за ч. 5 ст. 27, п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (пособництво умисному вбивству двох осіб, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням в житло та поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України, та Гордієнка Ігоря Леонідовича, обвинуваченого за п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням в житло та поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України. Подія мала місце у селі Шаповалівка Борзнянського району Чернігівської області, а обвинуваченого Гордієнка І.Л. у пресі назвали «чаклуном-чорнокнижником».

Ухвалою Апеляційного суду Чернігівської області від 10.07.2018 вирішено питання про направлення вказаного кримінального провадження на розгляд до нашого суду у зв’язку з неможливістю розподілити його між суддями Менського районного суду Чернігівської області, оскільки в суді не вистачає потрібної кількості суддів.

До Менського районного суду Чернігівської області дане кримінальне провадження направлене Апеляційним судом Чернігівської області у зв’язку з тим, що у Бахмацькому районному суді Чернігівської області, де відбувався судовий розгляд вказаного кримінального провадження, також неможливо було утворити новий склад суду після закінчення повноважень судді Лободи Н.В., яка входила до складу суду.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, визначено головуючого – суддю Сапона А.В. та членів колегії – суддів Григор’єва Р.Г., Кузюру М.М. Відповідно до ч. 6 ст. 34 КПК України, Деснянський районний суд м. Чернігова розпочне судове провадження зі стадії підготовчого судового засідання, яке відбудеться 20 липня 2018 року о 10-й годині.