flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному Гримчаку обрали запобіжний захід з визначенням застави

16 серпня 2019, 22:00

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Підозрюваному Гримчаку обрали запобіжний захід з визначенням застави

         Гримчаку Ю.М., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави в сумі 6 000 000 (шість мільйонів) гривень.

Матеріали кримінального провадження та доводи прокурора дали суду достатні підстави вважати, що підозрюваний, усвідомлюючи невідворотність покарання може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, впливати на свідків та понятих в даному кримінальному провадженні та вчиняти інші дії спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, використовуючи своє службове становище.  

Вирішуючи питання щодо визначення розміру застави, який буде відповідним і достатнім у даному кримінальному провадженні, та з урахуванням наданих стороною захисту характеризуючих матеріалів підозрюваного, слідчий суддя вважає, що у даному випадку необхідно визначити розмір застави, який перевищує 300 розмірів мінімальної заробітної плати, однак менше визначеного прокурором у клопотанні.

Сторони процесу можуть оскаржити судове рішення протягом 5-ти днів з дня його проголошення. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії ухвали суду.