flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у хуліганстві обрали запобіжний захід

09 грудня 2020, 08:41

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Підозрюваним у хуліганстві обрали запобіжний захід

         Особам, які підозрюється у хуліганстві, обрано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання. На підозрюваних покладено наступні обов’язки: прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора або суду; не відлучатися за межі населеного пункту, в якому проживає підозрюваний, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд, про зміну свого місця проживання. В разі невиконання покладених обов’язків до підозрюваного може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід, а також накладено грошове стягнення.

         Підозрювані заперечували проти обрання запобіжного заходу, посилаючись на необґрунтованість підозри та недоведеність зазначених у клопотанні слідчого ризиків.

Матеріали кримінального провадження та доводи прокурора дали суду достатні підстави вважати, що підозрювані можуть переховуватися від органів досудового розслідування та суду, впливати на потерпілого та інших осіб, з якими вчинялися протиправні дії, більшість з яких,  на час  подання клопотання до суду не встановлена.

Особам оголошено підозру в тому, що вони 24.11.2020 на території ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів» грубо порушуючи громадський порядок, з винятковим цинізмом, зухвало, зневажливо та презирливо відносячись до норм суспільної моралі і благопристойності, ігноруючи та зневажливо ставлячись до існуючих правил поведінки та співжиття у суспільстві, не реагуючи на зауваження оточуючих, демонстративно знущаючись та користуючись перевагою у силі, застосовуючи насильство до потерпілого, який перебував на своєму робочому місці, винесли його на руках з приміщення підприємства, помістили у сміттєвий бак та переміщали його таким чином по території стадіону.