flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним в умисному вбивстві обрали запобіжний захід

05 жовтня 2021, 12:36

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Підозрюваним в умисному вбивстві обрали запобіжний захід

       Чотирьом особам, які підозрюються у протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою до 30 листопада 2021 року, без внесення застави.

Матеріали кримінального провадження та доводи прокурора містили достатні підстави вважати, що підозрювані можуть переховуватися від органів досудового розслідування та суду, а також впливати на свідків.

У ході досудового розслідування встановлено, що 01 жовтня 2021 року близько 23 год. 55 хв. підозрювані, знаходячись на вулиці Незалежності поблизу будинка № 15 у м. Чернігові, вступили у конфлікт з раніше незнайомими двома потерпілими, у ході якого підозрювані, діючи узгоджено, здійснили насильницький напад на одного з них, спричинивши йому тілесні ушкодження, від яких останній помер на місці події.

Органом досудового розслідування також встановлено, що злочин вчинено в стані алкогольного сп’яніння.

Судове рішення може бути оскаржене протягом 5-ти днів з дня його проголошення. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії ухвали суду.