flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у вбивстві матері чотирьох дітей обрали запобіжний захід

13 грудня 2021, 11:57

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Підозрюваному у вбивстві матері чотирьох дітей обрали запобіжний захід

 

          Особі, яка підозрюється у протиправному заподіянні смерті, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою до 02 лютого 2022 року.

Матеріали кримінального провадження та доводи прокурора дали суду достатні підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, впливати на свідків, вчинити інше кримінальне правопорушення, а також знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального провадження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період часу з 20 год. 00 хв. по 23 год. 59 хв. 13.11.2021 громадянин Х., перебуваючи у житловому будинку за місцем свого фактичного проживання з мотивів раптово виниклих особистих неприязних відносин, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки свого діяння, та свідомо бажаючи настання смерті своїй співмешканці, умисно наніс останній чисельні удари тупими предметами в область голови та тулуба, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді множинних відкритих ран голови, крововиливу в м’які тканини із залучення декількох ділянок тіла, що призвело до масивної кровотечі, від якої остання померла на місці події.

Підозрюваного затримали 11.12.2021 на підставі ухвали слідчого судді від 16.11.2021 та доставили до суду 12.12.2021 для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу.

 

Під час розгляду клопотання підозрюваний провину у пред’явленій йому підозрі визнав та не заперечував проти такого запобіжного заходу, як тримання під вартою.

 

Судове рішення може бути оскаржене протягом 5-ти днів з дня його проголошення. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії ухвали суду.