flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Цілодобовий домашній арешт застосовано до підозрюваної Ольги Бондарець

17 червня 2022, 08:51

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Цілодобовий домашній арешт застосовано до підозрюваної Ольги Бондарець

 

         15 червня 2022 року особі, яка підозрюється у виготовленні та поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація учасників збройної агресії Російської Федерації проти України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, вчинені повторно, застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком до 10 серпня 2022 року.

Матеріали кримінального провадження та доводи прокурора дали суду достатні підстави вважати, що підозрювана може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, в тому числі виїхати за кордон до країни-агресора, зважаючи на її проживання поряд з кордоном України та відсутність сталих зв’язків з місцевими жителями.

Крім того, підозрювана в судовому засіданні виправдовувала зміст своїх повідомлень у соціальних мережах, вказуючи на те, що такі є її миротворчою місією, яку вона проводить у період збройної агресії Російської Федерації проти України. Ця обставина дала суду підставу до висновку, що підозрювана може продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється.

Підозрюваній заборонено залишати місце свого проживання, а також зобов’язано прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду; утримуватись від спілкування з третіми особами в соціальних мережах «Facebook», «Іnstagram» та месенджерах «Telegram» та «Viber»; носити електронний засіб контролю.

Під час розгляду клопотання підозрювана провину у пред’явленій їй підозрі не визнала.

 

Судове рішення може бути оскаржене протягом 5-ти днів з дня його проголошення.