flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у порушенні правил поводження зі зброєю та боєприпасами обрано запобіжний захід

06 вересня 2022, 17:19

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Підозрюваним у порушенні правил поводження зі зброєю та боєприпасами обрано запобіжний захід

         Двом військовослужбовцям, які підозрюються у порушенні правил поводження зі зброєю та боєприпасами, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою до 03 листопада 2022 року, а також визначено розмір застави в сумі 416 000 гривень кожному.

Матеріали кримінального провадження та доводи прокурора містили достатні підстави вважати, що підозрювані можуть переховуватися від органів досудового розслідування та суду, а також впливати на свідків.

У ході досудового розслідування встановлено, що під час демонстрації цивільному населенню зброї та боєприпасів 03 вересня 2022 року близько 13 год. 27 хв. у парковій зоні в м. Чернігові незаконні дії двох військовослужбовців призвели до отримання кількома особами тілесних ушкоджень різного характеру та ступеню тяжкості.

Судове рішення може бути оскаржене протягом 5-ти днів з дня його проголошення. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії ухвали суду.