flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок за колабораційну діяльність

19 жовтня 2022, 12:28

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Ухвалено вирок за колабораційну діяльність

Деснянським районним судом м. Чернігова у спрощеному провадженні розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина України Ладонька В.М., якого визнано винуватим в публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України, публічних закликах до підтримки рішень та дій держави-агресора та засуджено за частиною 1 статті 111-1 КК України до позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи з надання публічних послуг строком на 10 (десять) років.

Судом встановлено, що Ладонько В.М., будучи громадянином України, діючи умисно, усвідомлюючи, що на всій території України введено воєнний стан, з метою переконання громадян в правомірності дій країни-агресора, перебуваючи 17.03.2022 близько 09-ї години біля магазину, тобто в публічному місці, в присутності інших осіб, які в той час перебували поруч, публічно заперечував здійснення збройної агресії Російської Федерації проти України, що виразилося у різного роду висловлюваннях, а саме: «…росіяни прийшли нас звільнити від нацистів, принести нам мир та добробут», «…вбивають?... то так треба, щоб було добре жити далі», та публічно закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора, що виразилися у висловлюваннях: «..хай уже росіяни всім керують», «ясно, що краще буде жити з росією. Всьо правильно роблять. Треба нова власть».

Дане кримінальне провадження розглянуто без проведення судового розгляду за відсутності учасників судового провадження, оскільки обвинувачений в присутності захисника підписав заяву, де беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні цього кримінального правопорушення, погодився із встановленими досудовим розслідуванням обставинами інкримінованого йому проступку та добровільно надав згоду на розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні. Прокурор в свою чергу в обвинувальному акті заявив клопотання про його розгляд у спрощеному порядку.