flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено обвинувальний вирок щодо Панаска В.М.

07 жовтня 2019, 14:52

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Ухвалено обвинувальний вирок щодо Панаска В.М.

 

07 жовтня 2019 року вироком колегії суддів Деснянського районного суду м. Чернігова Панаско Віктор Миколайович засуджений за умисне вбивство, вчинене з хуліганських мотивів, закінчений замах на умисне вбивство, вчинене з хуліганських мотивів, особою, яка раніше вчинила умисне вбивство.За сукупністю злочинів - п. 7 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 7, п. 13 ч. 2 ст. 115КК України –Панаско В.М. засуджений до 15-ти років позбавлення волі.Від призначеного покарання за ч. 1 ст. 296 та ч. 2 ст. 296 КК України Панаско В.М. звільнений у зв’язку із закінченням строків давності. До набрання вироком законної сили обвинуваченому залишений запобіжний захід – тримання під вартою. В строк відбуття покарання Панаску В.М. зараховано термін попереднього ув’язнення з 25 вересня 2014 року і по день набрання вироком законної сили з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Разом з тим, колегія суддів дійшла висновку про те, що кваліфікація органом досудового розслідування дій обвинуваченого Панаска В.М. за ч. 1 ст. 263 КК України у судовому засіданні свого підтвердження не знайшла через відсутність належних та допустимих доказів на підтвердження вчинення ним вказаного кримінального правопорушення, а доводи прокурора у судовому засіданні в цій частині виявилися необґрунтованими, тому за вказаною статтею Панаско В.М. виправданий.

Також колегія суддів дійшла висновку, що кваліфікація дій обвинуваченого за епізодом умисного вбивства Кисловця О.С., як вчинене з особливою жорстокістю, за п.4 ч.2 ст. 115 КК України, є зайвою і підлягає виключенню з обвинувачення через ненадання доказів стороною обвинувачення на підтвердження того, що Панаско В.М., завдаючи Кисловцю О.С. поранень, з метою позбавити його життя, свідомо бажав не лише вбити потерпілого, а й того, щоб він відчував додаткові страждання, які не були б необхідними для настання його смерті.

Обвинувачений Говорущенко В.С. засуджений до двох років, аКорноух П.О. до одного року позбавлення волі за хуліганство, вчинене групою осіб та також звільнені від призначеного покарання, у зв’язку із закінченням строків давності.

Учасники кримінального провадження протягом 30 днів з дня проголошення вироку, а обвинувачений Панаско В.М.  з дня отримання його копії, мають право оскаржити вирок до Чернігівського апеляційного суду.

Керівництво Деснянського районного суду м. Чернігова висловлює вдячність підрозділам Національної поліції у сприянні організації громадського порядку в день проголошення судового рішення.

 

прес-секретар суду