flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі відносно охоронця магазину «Квартал» оголошено вирок

12 червня 2020, 12:13

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

У справі відносно охоронця магазину «Квартал» оголошено вирок

12 червня 2020 року обвинуваченого в умисному вбивстві засуджено за ч. 1 ст. 115 КК України до 11 років позбавлення волі.

 

   Судом встановлено, що 16 вересня 2018 року близько 19 год. 30 хв. Бакалець О.В. перебував у торгівельній залі магазину «Квартал», де у нього виникла підозра про можливе викрадення товару одним з відвідувачів. З цього приводу між чоловіками виникла сварка, в ході якої у обвинуваченого виник умисел на протиправне заподіяння смерті. Покинувши приміщення магазину, Бакалець О.В. попрямував за чоловіком та на майданчику, де розташовані сміттєві контейнери, умисно наніс йому один удар ножем в живіт. Потерпілому була заподіяна колото-різана рана, яка мала прямий причинно-наслідковий зв’язок з його смертю. Останній помер від гострої крововтрати.

 

   Обвинувачений працював інспектором з охорони РВ «Північ» магазину «Квартал» ТОВ «Альянс-Маркет» та на час вчинення кримінального правопорушення перебував у відпустці.

 

   В судовому засіданні обвинувачений свою провину не визнав, зазначивши, що між ним та потерпілим дійсно відбувалася сутичка, однак він не вбивав цього чоловіка. Після конфлікту в приміщенні магазину на вулиці вони з’ясовували стосунки, однак ніхто ніяких тілесних ушкоджень не заподіював.

   Позицію обвинуваченого суд не прийняв до уваги. Його доводи в тій частині, що він не причетний до вбивства потерпілого, ретельно перевірялися в судовому засіданні. Ці твердження були спростовані сукупністю досліджених в судовому засіданні доказів. В тому числі і показами свідків, очевидців події, які  бачили, як обвинувачений наздогнав потерпілого, повалив його на землю, притиснув коліном до землі та наніс удар. В руках обвинуваченого вони бачили ніж, а потерпілий при цьому просив вибачення і ніяких дій не вчиняв. Обвинувачений у судовому засіданні не заперечував, що у свідків немає причин його обмовляти.

 

 

Прес-секретар суду