flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок відносно військовослужбовця ЗС РФ

11 квітня 2023, 10:48

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Ухвалено вирок відносно військовослужбовця ЗС РФ

11 квітня 2023 року вироком Деснянського районного суду м. Чернігова командира танкового батальйону військової частини 41659 - 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії РФ Щьоткіна Л.П. визнано винуватим у відданні наказу на вчинення дій, які порушують закони та звичаї війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та засуджено за частиною 1 статті 438 КК України до 11 років позбавлення волі.

Судовий розгляд у даному кримінальному провадженні здійснювався за відсутності обвинуваченого (іn absentia), оскільки відповідно до копії листа командира військової частини А0193 від 01.08.2022, в ході процедури обміну військовополоненими він переданий РФ. Разом з тим, обвинувачений був достовірно обізнаним про необхідність з’явлення до суду для розгляду кримінального провадження відносно нього.

Повідомлення про дату час та місце проведення судових засідань, про прийняті процесуальні рішення обвинувачений повідомлявся в установленому законом порядку шляхом розміщення повісток про виклик та інформації про прийняті процесуальні рішення на офіційному веб - сайті Деснянського районного суду м. Чернігова та в засобі масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження – Урядовому кур’єрі.