flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Консультанти юридичної клініки «Adiutorium» відвідали Деснянський районний суд м. Чернігова

19 жовтня 2023, 11:20

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Консультанти юридичної клініки «Adiutorium» відвідали Деснянський районний суд м. Чернігова

 

17 жовтня 2023 року консультанти юридичної клініки «Adiutorium» юридичного факультету Національного університету «Чернігівська політехніка» разом із керівницею клініки Валентиною Литвиненко відвідали Деснянський районний суд м. Чернігова.

На початку зустрічі зі вступним словом до консультантів юридичної клініки звернулася керівник апарату суду Тетяна Піка, яка провела присутнім короткий історичний екскурс про створення і розвиток Деснянського районного суду м. Чернігова та організувала екскурсію до архіву суду.

Також, з метою поглиблення теоретичних знань, консультанти юридичної клініки мали можливість відвідати судове засідання у цивільній справі про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням. Головуючим суддею у вказаній справі є Карапута Ліна Володимирівна. Ураховуючи предмет спору в судовому засіданні брав участь прокурор.

Консультантам юридичної клініки було цікаво спостерігати за застосуванням норм процесуального права на практиці в межах цивільного судочинства.

Залучення студентів до заходів, що проводяться в суді, сприяє підвищенню рівня їхньої правової освіти, забезпеченню прозорості діяльності судової влади, підвищенню рівня її авторитету, формуванню у молоді довіри до судової влади, а також побудові діалогу між судовою владою та громадськістю.