flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Деснянському районному суді м. Чернігова відбулася інформаційно-роз’яснювальна зустріч на тему «Принципи безпеки під час збройного конфлікту»

12 вересня 2024, 14:50

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

У Деснянському районному суді м. Чернігова відбулася інформаційно-роз’яснювальна зустріч на тему «Принципи безпеки під час збройного конфлікту»

Попри те, що активні бойові дії на території Чернігівської області вже закінчилися, загроза життю та здоров’ю людей не минула. У нашому регіоні ми можемо зустріти місця військових позицій, блокпостів та територій, де безпосередньо відбувалися бої, а це означає, що ризики натрапити на вибухонебезпечні предмети все ще залишаються. Дотепер триває робота щодо розмінування, оскільки на території нашої країни є велика кількість мін, боєприпасів, які не розірвалися, та інших вибухонебезпечних предметів, які становлять загрозу для всіх, хто живе і працює на даних територіях.

На жаль, майже щодня відбуваються нещасні випадки. По-перше, через те, що Україна знаходиться в активній фазі повномасштабної війни, по-друге, через те, що і дорослі, і діти знаходять невідомі предмети та інколи несвідомо нехтують простими правилами безпеки.

12 вересня 2024 року в приміщенні Деснянського районного суду
м. Чернігова відбулася інформаційно-роз’яснювальна зустріч на тему «Принципи безпеки під час збройного конфлікту» з представниками міжнародної гуманітарної організації «Представництво The Halo Trust в Україні», яка займається розмінуванням.

Під час зустрічі фахівці ознайомили працівників апарату суду із вибухонебезпечними та підозрілими предметами, які найчастіше зустрічаються на території України, ознаками і маркуванням небезпечних територій, правилами поведінки та порядком дій на цих ділянках, а також заходами безпеки в разі знаходження подібних предметів.

Колектив Деснянського районного суду м. Чернігова щиро дякує представникам міжнародної гуманітарної організації за надання надзвичайно важливої та корисної інформації, фахові відповіді на актуальні запитання.

Такі заходи є надзвичайно актуальними в умовах воєнного стану, оскільки від інформованості та правильності наших дій залежить безпека, життя та здоров’я людей.