flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено лекцію на тему: «Новели цивільного процесуального законодавства»

14 травня 2018, 14:36

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Проведено лекцію на тему: «Новели цивільного процесуального законодавства»

 

Заступником голови суду – суддею-спікером Коверзневим Вадимом Олександровичем проведено лекцію для адвокатів Чернігівської області на тему: «Новели цивільного процесуального законодавства», під час якої розповів про набрання чинності Закону України від 03 жовтня 2017 року № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». Зміни до процесуальних кодексів України почали діяти з 15 грудня 2017 року та уніфікували вказані кодекси. 

Більш детально спікер зупинився на запровадженні монополії участі адвокатів у розгляді судових справ, що впроваджуються поступово; положеннях наказного та позовного провадженнях; особливості процедури спрощеного позовного провадження; територіальній підсудності; основних положеннях про докази, впровадження електронних доказів; підготовчому провадженні; врегулюванні спору за участі судді; порядку вирішення заявлених відводів складу суду; зміні процедури подачі заяв про зміну підстави та предмету позову, про відстрочення, розстрочення та зменшення судового збору; забезпеченні позову (доказів) та зустрічному забезпеченні; нових вимогах до позовної заяви; строках оскарження судових рішень та їх особливостях; нововиявлених та виключних обставинах справи.

Заступник голови суду звернув увагу слухачів на функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, яка починає діяти через 90 днів із дня опублікування Державною судовою адміністрацією України повідомлення у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади оголошення про її створення та забезпечення функціонування.

Також повідомив про запровадження Єдиного державного реєстру виконавчих документів, який вводяться в дію через 30 днів із дня опублікування Державною судовою адміністрацією України повідомлення про початок функціонування у газеті «Голос України». Наголосив на зміні процедури виготовлення та направлення виконавчих документів.

Лекція пройшла в режимі дискусії, Вадим Олександрович наводив приклади розгляду судових справ окремих категорій та ухвалення судових рішень.

Під час лекції були проаналізовані помилки, які найчастіше зустрічаються у роботі адвокатів, обговорено питання недосконалого законодавства України та узгодження судових рішень із рішеннями Європейського суду з прав людини.

Адвокати отримували відповіді на питання, що їх цікавили та подякували заступнику голови суду за проведену лекцію.

 

Керівник апарату суду Піка Т.В.