flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На роботу у вишиванці

18 травня 2018, 10:57

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

На роботу у вишиванці

У різних народів є речі, які відображають його національну традицію. Для України яскравим прикладом і підтвердженням цьому є вишиванка, яка має тисячолітню історію. А свято День вишиванки вперше відсвяткували у Чернівцях в 2006 році. Тоді кілька десятків студентів та викладачів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича одягнули вишиті сорочки. Відтоді щороку у третій четвер травня, вдягаючи у садок, до школи, до вузу, на роботу вишиванку, ми висловлюємо повагу до національних традицій. В цей день в різних куточках не лише України, а й всього світу проводяться акції, флеш-моби, конкурси, виставки, паради вишиванок, в яких беруть участь безліч дітей та дорослих.

Цього року працівники та судді Деснянського районного суду м. Чернігова також долучилися до святкування та прийшли на роботу у вишиванках.

Цікаву історію про походження своєї вишиванки розповіла Ольга Латенко, помічник судді. ЇЇ сорочка була вишита більше 50 років тому та перейшла до неї у спадок від свекрухи, а останній була подарована її мамою. «Цю сімейну реліквію я збережу та передам і своїй любій донечці» - каже Ольга.

«Мені дуже приємно, що майже увесь колектив прийшов сьогодні на роботу у вишиванках. Гарний настрій і святкова атмосфера у суді сьогодні панувала цілий день» - поділилася своїми враженнями керівник апарату Тетяна Піка.

Яскраві кольори вишитих сорочок та посмішки на обличчях працівників та суддів милували око відвідувачів суду.

 

 

Прес-секретар суду