flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відомості про розгляд справ, пов’язаних з виборчим процесом

04 квітня 2019, 16:48

 

З 25 березня 2019 року до Деснянського районного суду м. Чернігова суду звернулись 83 особи щодо надання їм можливості проголосувати  на виборах Президента України, які призначені на 31 березня 2019 року. 

Переважна більшість позовів подані курсантами Академії Державної пенітенціарної служби, які знялись з попереднього місця реєстрації та на день подання позову були зареєстровані за новою адресою, однак були відсутні у списках виборців за адресою місця проживання, в зв’язку з чим позбавлені можливості реалізувати своє виборче право. 

У задоволені двох позовів було відмовлено, оскільки позивачі були внесені до списку виборців Дільничної виборчої комісії, позов до якої пред'являли, їх конституційне право на взяття участі у чергових виборах Президента України не порушено.

Одна позовна заява залишена без розгляду на підставі клопотання самого позивача. Один позов залишений без розгляду, у зв’язку з тим, що позивачем пропущено встановлений законом строк звернення до суду (відповідно до частини 3 статті 274 КАС України, позовна заява про уточнення списку виборців може бути подана не пізніше ніж за два дні до дня голосування).

 

Прес-секретар суду