flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному Овдієнку обрали запобіжний захід

17 серпня 2019, 20:33

ПРЕС-СЛУЖБА

ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІГОВА

Підозрюваному Овдієнку обрали запобіжний захід

         Овдієнку І.В., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 190 КК України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави в сумі 4 000 000 (чотири мільйони) гривень.

Матеріали кримінального провадження та доводи прокурора дали суду достатні підстави вважати, що підозрюваний, усвідомлюючи невідворотність покарання може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, впливати на підозрюваного Гримчака Ю.М., свідків та понятих в даному кримінальному провадженні та вчиняти інші дії спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню, використовуючи родинні зв’язки.

Також, судом розглянута можливість застосування не лише такого запобіжного заходу, як тримання під вартою, а і всіх інших, більш м’яких, визначених статтею 176 КПК України, однак аналіз матеріалів, наданих суду сторонами процесу доводить, що жоден із більш м’яких запобіжних заходів, в тому числи і домашній арешт, який просила обрати захисник підозрюваного Матяш Т.В., не забезпечить належного виконання останнім процесуальних обов’язків та не зможе запобігти ризикам, викладеним в ухвалі суду.

Вирішуючи питання щодо визначення розміру застави, який буде відповідним і достатнім у даному кримінальному провадженні, та з урахуванням наданих стороною захисту матеріалів щодо майнового стану підозрюваного, слідчий суддя вважає, що у даному випадку необхідно визначити розмір застави, який перевищує 300 розмірів мінімальної заробітної плати, однак меншим ніж вказує прокурор в своєму клопотанні.

Сторони процесу можуть оскаржити судове рішення протягом 5-ти днів з дня його проголошення. Для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії ухвали суду.